1o TASTE HALKIDIKI B2B EXCLUSIVE HOTEL EVENT

«H Χαλκιδική γνωρίζει τη Χαλκιδική»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1o Taste Halkidiki B2B Exclusive Hotel Event 2024, στο εστιατόριο Έξι Βρύσες στον Πολύγυρο, την Τρίτη 9 Απριλίου.  Μια διοργάνωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο πλαίσιο του προγράμματος Taste Halkidiki και σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, που στόχο είχε να συνδέσει τους δύο τομείς της οικονομίας πρωτογενή και δευτερογενή με την εστίαση και την φιλοξενία.

Οι παραγωγοί των εκλεκτών προϊόντων της Χαλκιδικής είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν, να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, στους υπεύθυνους των ξενοδοχείων, ώστε να τα εντάξουν στον κατάλογο αγορών τους, αλλά και στα μενού, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία, αλλά και την ποιότητα και ταυτότητα της γαστρονομίας του τόπου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στο στόχο της παρούσας Διοίκησης, που είναι η ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργειών, η στήριξη της επιχειρηματικότητας του τόπου και εν τέλει η οικονομική ανάπτυξη για όλους. Δήλωσε ακόμη, ότι ευχή όλων είναι, η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός και να βγει πέρα από τα όρια της Χαλκιδικής.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, αναφέρθηκε στη δυναμική της δικτύωσης και στη δημιουργία win win συνθηκών για παραγωγούς και ξενοδόχους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πολυγύρου Γιώργος Εμμανουήλ, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Νικολέτα Διαμαντουλάκη, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, Γιάννης Λελεγιάννης  και η Γεωργία Καραγιάννη της ΑΝΕΤΧΑ.  Από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα μέλη, Γιάννης Αρζουμανίδης, Χρήστος Καπούλας, Κορίνα Ζολλά και Φίλιππος Γαβανάς, που συμμετείχε και ως παραγωγός.

Οι  επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου, μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, που συμμετείχαν είναι:

Μέλι Άβατον  
Το Άριστον Ξηροί Καρποί
Asterios Olive Groves of Halkidiki
Boulakis Honey&More
Φίλιππος Γαβανάς Bakery
GOLDEN QUEEN Μέλι
Golden Tree, Ελαιόλαδο
Domaine Agrovision
Δασόκηπος Ελληνικά Προϊόντα Τρούφας
Konstantara Wines
Καλανδαρίδης – Επιλεγμένα Τυροκομικά
Klēa Premium Goods
Κοτόπουλα Καραγιαννάκη – Χαλκιδική
Κριτσίνια Πάργας
Κτήμα Λειβαδιώτη
Marmaro Olive Oil 
Μέλι Αρναίας – Ρεπάνης
Μελοίδα
Ντάντος Τυροκομικά
Μυρταλη Μαύρος Χοιρος 
Οίνος Γρηγοριάδη 
Ρούντος Ελαιόλαδο
Σαλάτες Λένα
Thallon, Ελαιόλαδο
Valtinger – fresh handcrafted beer
Yanni’s Olive Grove

Τα στοιχεία των παραγωγών που πήραν μέρος στο event είναι διαθέσιμα εδώ  για όσους δεν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και  ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η εταιρεία Chef Stories, Σύμβουλοι – Εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων γαστρονομίας.

Previous B2B Exclusive Hotel Event 2024 – Συμμετέχουσες Επιχειρήσεις
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής  στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 CLLD LEADER», ξεκίνησε μια σειρά δράσεων με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Πολυτεχνείου 58, Πολύγυρος

Τηλέφωνο